Du og Ibsens kvinner

ET SPONTANT MØTE MED IBSENS KVINNER
Vår store dramatiker sier:
”…hvad jeg har villet skildre er Mennesker…” ”Men visstnok er det så, at når den (skildringen) er nogenlunde rammende, så lægger læseren sine egne følelser og stemninger ind.”

Å «gennemleve» Ibsens drama gir deg selvinnsikt, en dyp kontakt innover i deg selv. Du reflekterer, oppdager deg selv. Det du gjør. Hva fører det med seg for andre og for ditt liv?

Du kan møte: Nora, Helene, Ellida, Hedda, Rita og Rottejomfruen – Ibsens muse.
Vi improviserer Ibsens kvinner og hennes relasjoner. Hva betyr verdighet, handlingsrom, tilhørighet, mening og likeverd for dem? – for deg?  ( De 5 diamantene til Per Fugelli)

ET MØTE MED HAVET – VÅR FRIE FLYT INN I «FRUEN FRA HAVET»
I Lofoten – i Oslo på Unity og PiN (psykodramaforeningen) 30 år – på Hønefoss
Helga 24 – 26 april 2015 – kursleder Marit Jøkling  Sted: Unity
Etterklangen fyller kropp og sjel. Hva treffer deg?

Lise: Helgen var imponerende og jeg kjenner at den gjorde meg veldig GODT. Lyd, farger, bevegelser, innhold sitter i kroppen og du gjorde en storartet jobb….Dette vil jeg dele med alle som trenger å høre om deg … og det er mange

Jeanette: Du tok oss med på en vidunderlig skjønn reise. Jeg lærte masse! Det var så spennende å bli dratt inn i handlingen i dette dramaet og selv være skapende ved bruk av kreative øvelser som virket frigjørende, igangsettende, energigivende… så gøy har jeg ikke har hatt det på lenge! ..

Lasse:
Om ledelsen din :
Du er trygg, oppfinnsom og leken som leder. Du har en livsbejaende og energisk stil som smitter over på resten av gruppa. …. oppvarming  ivaretok du på en god måte.

Betydningen av kurset og hva jeg sitter igjen med:
Havet er omskiftelig – det er jeg også. Jeg liker å leke – å bryte ut av hverdagen –  få en kontrast – slik sett har kurset stor betydning ….. jeg føler meg mer levende og kreativ. Jeg opplevde også en fin og trygg gruppe. Vi var gode både sammen og hver for oss.

Anne-Sophie – Hva jeg fikk:
Kvinnen i pakt med naturen, med sin egen natur. Jeg så henne, malte henne og tok henne med meg. Fikk bekreftelse, på et indre plan; vi søker mye utenfor, bortenfor; lever ikke her og nå. Det finns ikke noe annet, noe bedre, hvis om, dersom, jeg har alt inne i meg.

Birgitte: ….. jeg fikk mer energi av å være sammen med alle dere. Jeg føler meg mere HEL Du er fin som leder og sensitiv, og jeg opplever, at fordi du er så godt forberedt er du også trygg på å være fleksibel.