Bakgrunn

MARIT JØKLING
Jeg er stemmeinstruktør, pedagog og psykodramaregissør, playbackskuespiller, sanger og improvisator.
Musikkpedagog fra Musikkonservatoriet, Fra UiO har jeg  mellomfag psykologi og teatervitenskap.
Stemmetrening ved The Roy Heart Theatre, sang hos sangpedagog Jartrud Ringdal.  Teaterinstruktør og pedagog Vlad Smid  ga meg scenekunst og teater med tekstinstruksjon og regi. Jeg har alltid jobbet med mennesker i skolen, barneteater og kor, sykehjem, teater- og terapigrupper.

Har vært skaper og medlem av Klokkeklovnene. Playbackgruppa Teater EKKO har gitt meg  sceneerfaring.
Aktmodell er nå min lille teaterscene.

 

 

Workshops og grupper:
Improvisasjon, spontanitet og fri flyt i Ibsens kvinner og hennes relasjoner, Fruen fra havet i Oslo og Lofoten. «Åpne deg gjennom stemmen» (med K.Rabo) – «Bevegelsen, stemmen og stillheten (med I.Brudevoll og 5rytmer).
Psykodrama, teater, toning og latteryoga (private grupper og Oslo latterklubb)

HVA GJØR JEG?
Med pust og bevegelse trener jeg kroppen innenfra og forankrer en kraftfull og fri toning som bryter grenser og blokkeringer. Å gå inn i kroppens ro med meditasjon gir healing.En åpen stemme henter sjelskraft fra dypet, fyller alle rom i kroppen og viser hvem jeg er. Barn gir meg livets lek og klovnens uttrykk.  Å være spontan er min livsfilosofi som leder og i møter jeg har i livet.

 

Min stemmehistorie
Min stemmereise har åpnet meg bit for bit.
Motstand og blokkeringer i kroppen har ikke vært lett å bryte seg gjennom. Å gi slipp på angst å få mot til å tro. Pust og bevegelse har vært viktig for meg for å finne balanse. Og meditasjon. Fra klassisk sang til viser og blues hvor møtet med The Roy Hart Theatre ble avgjørende. Å tørre å bli hørt og ha mot til å synes har gitt meg handlingsrom. En befriende følelse.