Stemmen på Workshop

 WORKSHOP
BEVEGELSEN, STEMMEN OG STILLHETEN
En reise gjennom kroppens uttrykk gjennom bevegelse og stemme
26. – 28. JANUAR 2018  på Oslo Teatersenter
med Marit Jøkling og Ingrid Brudevoll

«The voice is the Muscle og the Soul.» Alfred Wolfsohn, The Roy Heart Theatre.
«When you Dance, you ritualize how you move, when you sing, you ritualize how you feel.» Gabrielle Roth

I denne workshopen fikk du støtte gjennom de fem rytmer til å åpne opp for kraften i stemmen. Stemmen kommer fra kroppen. En livskraft du kanskje ikke visste at du hadde. En troverdig stemme – sårbar eller kraftfull. Den er fri.

Hva er bevegelse? Bevegelse er liv. Alt som lever, beveger seg. Det som står stille, det er dødt. Gjennom de fem rytmene utforsket vi kroppens bevegelse, konkret og fysisk. Vi tuner inn i flyt, og får kontakt innover i kroppen. Derfra uttrykker vi det vi er, og finner ny tilhørighet i oss selv og med andre. I stillheten finner vi styrke gjennom det å bare være.
Kommentar fra Marit:
Jeg opplevde en sterk energi i gruppa som styrket og ga nærhet i stemmen. Bevegelse og meditativ opplevelse fra 5rytmer åpnet kroppen så stemmen kunne flyte fritt ut i rommet. På lørdag var alle overveldet og fylt. Å dele i ord var umulig. Slik er det når dypet i sjelen blir berørt. Jeg følte meg tom og stille

Finn ditt sted, og lytt til deg selv. Tør du gå inn i stillheten for å høre din egen stemme? Vi ga slipp på stemmen som er knyttet til hodets kunnskap og ferdighet. Vi søker en ærlig tone fra hjertet og stillheten i den indre stemmen. Du er tilstede – her og nå – og får stemmekraft helt fra føttene.
Kommentar fra Marit:
Vi tona oss inn i den varmen, dybden og bevegelsen 5rytmer fyller kroppen med. Her blir ord fattige. Visdommen fra universet, fra det guddommelige, bevegelsen fra hver celle, muskel og ledd. Sjelen som våkner og vibrerer i stemmen. I jording og åpenhet møter vi Munch med 40 bilder. Vi står rundt. Tar inn. Deler det vi ser. TONING blir et stemmehav. Så ubegripelig vakkert.
Vi avslutter med Lotusblomstens dans.

WORKSHOP 2017
ÅPNE DEG GJENNOM STEMMEN
Bli kjent med deg selv
Oppdag stemmen din med hele kroppen som instrument

23.-25. september og 11.-13. november på Unity
med Kristin Rabo og Marit Jøkling

Har du mot nok til å uttrykke det du føler klart og tydelig til rett tid?
Ønsker du en stemme som engasjerer og berører?
Lengter du etter å komme ut med det skattkammeret du har inne i deg?
Vil du bli hørt på bakerste benk?

HVA ER STEMMEN?
Stemmen er sjelens muskel. Stemmen speiler hvordan du har det og hvordan du uttrykker deg som menneske.
Stemmen og pusten er uløselig knyttet til hverandre. Det finnes stumme rom i kroppen som ikke er i bruk. De stumme rommene kan åpnes med pusten. Pusten er livet – Finn livet i din egen kropp.

Gi deg selv en tidsgave hvor pusten og stemmen får 100% oppmerksomhet.
Ta tak i det som hindrer deg.
Ved å arbeide med pusten og stemmen kan du heale deg selv. Du kan få en stemme som kan romme en hel katedral.

STEMMEN ER EN PERSONLIG KOMPETANSE
Om stemmen din vekker Tillit – Troverdighet – Trygghet (De3T`er) kan du oppnå å få «velge på øverste hylle. fordi «De3T`er» gir deg en stemme et kroppsuttrykk som utstråler nærhet og oppmerksomhet.

HVA KAN DU FORVENTE AT KURSHELGEN INNEHOLDER?
I løpet av kurshelga vil vi benytte oss avmange ulike måter å arbeide med stemmen og pusten, kroppsbevissthet og bevegelse. Vi vil inspirere dere til å leke med stemmen, improvisere og utforske egen stemme på nye måter.

HVA HÅPER VI DU FÅR UT AV KURSET?
En inspirerende helg hvor du kan begeistres av din egen stemme. En verktøykasse til å jobbe med pusten og kraften i stemmen din. Å finne ditt personlige uttrykk.

KOMMENTARER FRA MARIT:
En sterk helg hvor hver enkelt kom inn til kjernen i seg selv og fikk kontakt med sin innerste nerve. Å så på scenen med sitt personlige uttrykk og kjenne sin egen styrke og verdi. Stemmeyoga, improvisasjon, bevegelse – maling og dikt ble et nærvær hvor alle kom tett på seg selv. Følelser og uttrykk var ekte.

Etter andre workshop fikk alle en stemmetime som oppfølging. Jeg lærte mye av det. Og når et 3 mnd gammelt barn deltok i rommet med sitt absolutte nærvær, da kan ingen sjel være stengt for kjærligheten og tilliten til verden.